Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

4 ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 4 ΕΣΤΙΕΣ

4 ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 4 ΕΣΤΙΕΣ



H παρακάτω άσκηση είναι σχεδιασμένη για να εξασκηθούν οι παίκτες ταυτόχρονα τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική κίνηση  Δίνεται έμφαση στο  1 εναντίον 1 αρχικά με όλες τις αρχές της ατομικής τακτικής αμυνόμενου και επιτιθέμενου , αλλά και των υποομάδων στην συνέχεια , αφού γίνεται 2v2 , 3v3 και δουλεύουμε επιθετική και αμυντική τακτική των υποομάδων.  Η μορφή της άσκησης επιτρέπει τον έλεγχο (κατεύθυνση - διόρθωση) όλων  των ποδοσφαιριστών , από τον προπονητή. Συμαντικό είναι επίσης ότι οι όποιες επεμβάσεις του προπονητή , ακούγονται από όλους τους ποδοσφαιριστές.

Οργάνωση:

20 ποδοσφαιριστές σε 4 υποομάδες των 5 παικτών
Χώρος 30 χ 30 με 4 κανονικές εστίες

Κοουτσάρισμα:

Αντιμέτωπες είναι οι απέναντι ομάδες. Κάθε ομάδα παρατάσσεται στην γραμμή της εστίας της. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί προσπαθούν να αποκρούσουν την μπάλα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Αν κάποιος βγεί από την γραμμή τέρματος υπάρχει παράβαση (πέναλτι). Ξεκινάμε με την μορφή 1 v 1 και στην συνέχεια πάμε στο 2 v2 , 3v3. Το 1 εναντίον 1 γίνεται και ταυτόχρονα αν θέλουμε.

Έμφαση:

1 εναντίον 1 : Οδήγημα , προσποίηση , τελείωμα φάσης από τον επιθετικό. Σωστή κίνηση , θέση σώματος και αποφασιστικότητα αμυνόμενου.
2 εναντίον 2 κλπ. : συνεργασία και κίνηση στην επίθεση (1-2 , overlap κ.α) Άμυνα χώρου , πίεση στην μπάλα , αμυντικό βάθος.
Η άσκηση εντάσσεσαι στην κατηγορία της ειδικής αντοχής και έχει σημαντικά τακτικά οφέλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου