Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΑΚΤΙΚΗ

ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ

Στόχος:
1. Εκπαίδευση στην ικανόντητα να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα.
2. Εκπαίδευση στην ικανότητα να αναπτύξουν επιθετικό παιχνίδι.
3. Εκπαίδευση στην Άμυνα και και αλλαγή σε επίθεση.


Οργάνωση:
Δημιουργούμε ένα χώρο 45 χ 30 μέτρα με 6 μικρές εστιές ενός μέτρου.
2 Ομάδες παίζουν 6 εναντίον 6 με 2 ουδέτερες ζώνες που παίζουν 2 μπακ τα οποία μπορούν να παίξουν και με τις 2 Ομάδες και κινούνται ελεύθερα σε όλο το μήκος της κόκκινης περιοχής παίζοντας με 2 επαφές.

Χρόνος 20 εως 30 λεπτά

Οδηγίες:
Έχουμε 2 Ομάδες που ανταγωνίζονται σε ένα αγωνιστικό χώρο και προσπαθούν να σκοράρουν στις 3 εστίες της αντίπαλης ομάδας. Η Ομάδα που έχει την μπάλα μπορεί να σημειώσει γκολ απευθείας αλλάζοντας πάσες μεταξύ τους (με περιορισμό 6 συνεχόμενες πάσες η παίζοντας με τα μπακ και με συνεργασία 1-2 να σημειώσουν γκολ . Εάν η επιτιθέμενη ομάδα χάσει την μπάλα γίνεται απευθείας αμυνόμενη Ομάδα. Εαν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου πάει στην αντίπαλη Ομάδα.


Σημεία Προπονητή:
1. Οι παίκτες πρέπει να κρατούν την μπάλα και αλλάζουν πλευρές, όπως Σχ.1

 Σχ.1

2. Γρήγορους συνδυασμούς με τους παίκτες Μπακ (όπως 1-2 κλπ) όπως Σχ.2

 Σχ.2

3. Γρήγορους συνδυασμούς μέσα στο χώρο χωρίς την βοήθεια των Μπακ , όπως Σχ.3

 Σχ.3

4. Υπομονή και καλή ποιότητα περνώντας και διατηρώντας την μπάλα μέχρι να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να διεισδύσουν στην αντίπαλη άμυνα.
Η Άμυνα πρέπει να είναι καλά οργανωμένη και να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους και να προσπαθούν να παίξουν συμπαγείς. Διοτι παίζοντας αλλιώς μπορούν να έχουν επιπτώσεις .


Παραλλαγές:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ουδέτερο παίκτη εντός εκτός τα 2 μπακ τα οποία τώρα θα μπορούν να σκοράρουν και αυτά , κάνοντας τους παίκτες που αμύνονται να έχουν την προσοχή τους και στις άκρες, πως Σχ.4

  Σχ. 4

Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μικρές εστίες και να παίξουμε με 2 Τ/Φ.
Με περιορισμό πασών. κλπ.
Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να βοηθήσει την ικανότητα των παικτών να αυξήσουν την κατοχή στην μπάλα , στον να μπορούν να αλλάζουν παιχνίδι . Επίσης θα ήταν καλό να δίνουμε σημασία να παίζουν με τα μπακ ειδικά όταν κάνουν επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου