Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΧΝΟΤΑΚΤΙΚΗ

ΑΣΚΗΣΗ OVERLAPING  ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Πρόκειται για μια άσκηση που συνδυάζει περάσματα , με τεχνοκρατικά στοιχεία και τελείωμα στην εστία που έχει ενεργή συμμετοχή  ο Τ/Φ . 



Οργάνωση:
5 κώνοι , 8 παίκτες , 1 Τ/Φ

Εκτέλεση:
σε χώρο 10 χ 10 μ τοποθετούμε κώνους και σε κάθε κώνο τοποθετούμε 2 παίκτες που κινούνται κυκλικά .
Ο 1 δίνει πάσα στον 2 αυτός διαγώνια πάσα στον 3 , ο 3 πασάρει στον 4 και κάνει κίνηση overlap  πίσω από τον 4 ο οποίος κοντρολάρει και παίζει τον 3 που έχει έρθει δεξιά του ,στην συνέχεια ο 3 οδηγεί την μπάλα και παράλληλα οι 2 παίκτες στον Νο 4 κάνουν κίνηση όπως στο σχήμα για να δεχτούν την σέντρα του 3 για να ολοκληρώσουν με γκολ.

Όλοι οι παίκτες περνούν από όλα τα σημεία.

Στην εξέλιξη της άσκησης όπως πάντα σας λέω τοποθετούνται και αμυντικοί για ποιοι ρεαλιστικό και δυσκολότερο επίπεδο.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΥΤ

ΑΣΚΗΣΗ ΣΟΥΤ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

Σήμερα σας παρουσιάζω μια άσκηση για σουτ τοποθετώντας κώνους πριν από κάθε σουτ.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

16 Κώνοι 8-10 παίκτες, Τ/Φ σε κανονική εστία.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Οι παίκτες τοποθετούνται στη γραμμή του άουτ με μια μπάλα ο καθένας , ο προπονητής επίσης με μπάλες βρίσκεται στο κέντρο του  γηπέδου και στην ίδια ευθεία με τον Τ/Φ.
Ένας παίκτης ξεκινάει από την αφετηρία κάνοντας ντρίπλα με την μπάλα ανάμεσα στους 4 πρώτους κώνους (εσωτερικό-εξωτερικό κ.λ.π)  ύστερα οδηγεί την μπάλα 10 μ και στην συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση προς τους άλλους κώνους κάνοντας ντρίπλα ανάμεσα σε αυτούς που στην συνέχεια σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή , γυρίζει και δέχεται πάσα από των προπονητή και ντριπλάρει ξανά στους 3 κώνους που τελειώνει με σουτ στον τερματοφύλακα  στο τέλος παίρνει την μπάλα και πάει στην αφετηρία.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΠAIΔΕΥΣΗ ΣΤΟ 1 V 1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ 1V1 ΓΙΑ U-14

Καλό μήνα φίλοι μου αναγνώστες , σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για ηλικίες U-14 + που έχει θέμα τις μονομαχίες 1 v1.

Ξεκινώντας από την ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σε χώρο 40 χ 40 μ δημιουργούμε 2 Ομάδες των 5 παικτών  και η μία ομάδα έχει στην κατοχή της 5 μπάλες μία για κάθε παίκτη.

Εκτέλεση :
Ο παίκτης πού έχει την μπάλα στη κατοχή του προσπαθεί να την κρατήσει κοντά του χωρίς μα μπορέσει να την πάρει ο αντίπαλος παίκτης που αμύνεται  (εάν την χάσει ο άλλος παίκτης γίνεται κάτοχος της μπάλας και ταυτόχρονα επιθετικός) Σχ1.


Σχ.1