Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΙΠΛΑΣ 

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ημερίσια προπόνηση που εκτελείτε κυρίως σε ακαδημίες που έχει σαν στόχο την εκπαίδευση και βελτίωση της ντρίπλας των μικρών μας παικτων.

Ασκηση 1 Σκοπος της είναι η βελτίωση της ντρίπλας.

Οργάνωση:
Σε χώρο 20 χ 20 μέτρα  τοποθετούμε 12 παίκτες χωρισμένους σε 2 Ομάδες των 6 παικτών και τοποθετούνται απέναντι μεταξύ τους, 12 κώνοι , 2 πάσσαλοι.

 


 Εκτέλεση:
Κάθε πάικτης με μιά μπάλα περνάει αναμεσα στους κώνους με εσωτερικό πάνε - με εξωτερικό έρχονται και στην μέση εκιε που έχουμε τοποθετήσει ένα πάσαλο πα΄σαρουν απένατι και πάνε στο τέλος της ομάδας.
Δίνουμε μεγάλη προσοχή ώστε οι παίκτες μας να έχουν ψηλά το κεφάλι γιατί μπορεί και να συγκρουστούν όπως επίσης και καλό σπάσιμο της μέσης όταν περνάνε τους κώνους.

Ασκηση 2 Σκοπός η επιδεξιότητα και μονομαχία των παικτών σε 1v1

Οργάνωση:
Σε χώρο 25 χ 25 μέτρα 2 ομάδες των 6 παικ΄των τοποθετούνται απένατι και διαγώνια μεταξύ τους , δημιουργούμε 2 πόρτες  στην πλευρά της αμυνόμενης ομάδας στην συγκεκριμένη άσκηση η αμυνόμενη ομάδα είναι η κόκκινη , μπάλες στην κόκκινη Ομάδα.

 

Εκτέλεση:
Ενας παίκτης από την κόκκινη Ομάδα (Αμυνόμενη) πασάρει με μεγάλη πάσα στον μπλέ (επιθετικό) ο οποίος πρέπει να κοντροάρει και να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ωστε να αποφύγει τον παίκτη που του έδωσε την μπάλα με σκοπό να περάσει σε μιά απο τις 2 πόρτες δημιουργόντας έτσι μια κατάσταση
 1 v1 .
Μεγάλη προσοχή κεφάλι ψηλά ,καλό κοντρόλ και να έχει επιλέξει από πριν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει χωρίς να τον προλάβει ο αντίπαλός αμυντικός.
Οι ρόλοι αλλάζουν κάθε φορά.

Ασκηση 3 Κατοχή μπάλα με 2 στηρίγματα

Οργάνωση :

4 v 4 με 2 Τ/Φ και 2 Στηρίγματα , σε χώρο 50 χ 25 μέτρα, αρκετές μπάλες , φανελάκια.

 

 Εκτέλεση:
Οι παίκτες παίζουν κατοχής μπάλας με 3 επαφές με στόχο η μπάλα να πάει μπροστά για την επίτευξη γκολ , όμως τα στηρίγματα παίζουν με περιορισμό ο οποίος είναι όταν πάρουν την μπάλα να την γυρίζουν πάντα πίσω στην ομάδα που τους την έδωσε.
Προσέχουμε οι παίκτες να έχουν επιλέξει την επόμενη κίνηση πριν πάρουν την μπάλα , να παίρνουν θέση ξεμαρκαρίσματος και το κεφάλι πάντα ψηλά.

Στα ενδιάμεσα των ασκήσεων προσθέτουμε διατάσεις , ασκήσεις δύναμης(κοιλιακούς-Ραχιαίους κ.λ.π) και στο τέλος μπορούμε να παίξουμε και παιχνιδι ελεύθερα με 2 Τ/Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου