Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΑ


Aυτή η άσκηση επικεντρώνεται σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού.
Σε πέρασμα της μπάλας 1-2, σε κεφαλιές σε κίνηση , σε μονομαχία 1 εναντίον ενός , σέντρα και τελείωμα στην εστία.
Πριν ξεκινήσουμε την άσκηση πρέπει οι παίκτες μας να έχουν κάνει ένα απλό ζέσταμα (4 στροφές σε χαμηλό τέμπο ) γιατί θα ακολουθήσει ένα υψηλό τέμπο.

Οι παίκτες χωρίζονται ανά 2 και υπάρχει και Τ/Φ στο τέρμα. Οι παίκτες ξεκινάνε και τελειώνουν ανα ζεύγη , μετά από το τέλος και των 6 σταθμών οι ρόλοι αλλάζουν στα ζευγάρια .
Η άσκηση γίνεται 4 χ 4 σετ με 3' διάλειμμα.

Εκτέλεση:
1ος Σταθμός : Βάζουμε κώνους σε απόσταση 2 μ ο καθένας .Οι παίκτες παίζουν 1-2 χωρίς να περάσει η μπάλα ξανά μέσα από τους ίδιους κώνους .
2ος Σταθμός: Ο παίκτης με την μπάλα πασάρει μπροστά του την μπάλα και ο άλλος παίκτης αφού πηδήξει το εμπόδιο παίρνει την μπάλα και ξανακάνει το ίδιο ο άλλος παίκτης πρέπει να έχει περάσει πίσω στην θέση του παίκτη που πήδηξε το εμπόδιο για να κάνει το ίδιο. (μόνο ο ένας παίκτης πηδάει τα εμπόδια κάθε φορά).
3ος Σταθμός: Φτιάχνουμε ένα τετράγωνο 10 χ 10 και παίζουν 1 εναντίον 1 για 10 '' και πάνε στόν επόμενο σταθμό . 
4ος Σταθμός: Σημαία με σημαία έχει απόσταση 20 μέτρα. Ο ένας παίκτης με την μπάλα στα χέρια και κάνοντας πίσω βήματα πετάει την μπάλα στον αέρα και του επιστρέφει την μπάλα ο συμπαίκτης τους με κεφαλιά , με το εσωτερικό του ποδιού (ντεμί βολέ) κ.λ.π
5ος και 6ος Σταθμός: Παίζουν 1-2 και ο πρώτος παίκτης κάνει μεγάλη κάθετη πάσα στον συμπαίκτη του που τρέχει να κοντρολάρει την μπάλα και να σεντράρει στον παίκτη που έχει κάνει κίνηση για να τελειώσει την φάση με την μία για γκολ.

Όταν τελειώνουν παίρνουν την μπάλα και ξεκινάνε πάλι αλλάζοντας καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου