Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΠAIΔΕΥΣΗ ΣΤΟ 1 V 1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ 1V1 ΓΙΑ U-14

Καλό μήνα φίλοι μου αναγνώστες , σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για ηλικίες U-14 + που έχει θέμα τις μονομαχίες 1 v1.

Ξεκινώντας από την ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σε χώρο 40 χ 40 μ δημιουργούμε 2 Ομάδες των 5 παικτών  και η μία ομάδα έχει στην κατοχή της 5 μπάλες μία για κάθε παίκτη.

Εκτέλεση :
Ο παίκτης πού έχει την μπάλα στη κατοχή του προσπαθεί να την κρατήσει κοντά του χωρίς μα μπορέσει να την πάρει ο αντίπαλος παίκτης που αμύνεται  (εάν την χάσει ο άλλος παίκτης γίνεται κάτοχος της μπάλας και ταυτόχρονα επιθετικός) Σχ1.


Σχ.1


Προσέχουμε τους παίκτες την τοποθέτηση του σώματος για τις αλλαγές κατεύθυνσης της μπάλας να χρησιμοποιούν πολλούς συνδυασμούς ντρίπλα που έχουν εκπαιδευτεί , κεφάλι ψηλά και η μπάλα πάντα κοντά στα πόδια τους , ενώ οι αμυντικοί πρέπει να προσπαθούν να κλείνουν το καλό πόδι του επιθετικού για καλύτερη τοποθέτηση και κλέψιμο αυτής.

Συνεχίζουμε στο κυρίως μέρος
Σε χώρο 20 χ 10 μ 2 Ομάδες των 4 παικτών απέναντι η μία στην άλλη με την μιά ομάδα να έχει από μια μπάλα ο κάθε παίκτης. Σχ.2


 Σχ.2

Εκτέλεση:
Οι παίκτες με την μπάλα ξεκινούν με στόχο να πατήσουν την μπάλα στην απέναντι πλευρά χωρίς να χάσουν από τον αντίπαλο την μπάλα , Ο αμυνόμενος παίκτης αφού τρέξει κοντά στον επιθετικό κάνει πίσω βήματα παρεμποδίζοντας τον στην αρχή παθητικά και μετά από 5  επαναλήψεις πιέζει ενεργητικά. 

Προσέχουμε η τοποθέτηση του σώματος να είναι λίγο χαμηλά ώστε να είναι ποιο εύκολη η επιτάχυνση τους .

Επίσης:

Σε χώρο 20 χ 30 μ 2 τοποθετούμε 2 Ομάδες όπως Σχ.3 με στόχο ο παίκτης που έχει την μπάλα να μπορέσει να περάσει ανάμεσα σε 2 κώνους σημειώνοντας γκολ έχοντας πάντα ενεργητική πίεση του αμυνόμενου παίκτη.

 Σχ.3

Δώστε ενθάρρυνση στους παίκτες να παίζουν την μπάλα γρήγορα , ο αμυντικός πρέπει να προσέχει περισσότερο γιατί ο χώρος είναι μεγαλύτερος με περισσότερες εστίες που πρέπει να καταλάβει την αντίδραση του επιθετικού.

ΘΥΜΑΜΑΙ:
Όλοι οι παίκτες περνάνε και από τους δύο ρόλους.

Τελικό Παιχνίδι:

6 V 5 με 1 Τ/Φ και 2 μικρές εστίες .

 Σχ.4

Ελεύθερο παιχνίδι 2 χ 10 ' , Παροτρύνουμε τους παίκτες για τις συνεχείς  αλλαγές παιχνιδιού , πλάτος παιχνιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου