Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-3-1

GOAL ΑΝΑΛΥΣΗ
ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΜΥΝΑΣ

Εσπανιόλ 0-4 Ρεάλ Μαδρίτης (3ο γκολ):  Assist: Ronaldo

Η Εσπανιολ χάνει την μπάλα πολύ ψηλά μετά από λάθος πάσα και χάνουν την κατοχή. Ο Alonso (Α) παίρνει την μπάλα και πασάρει  προς τα εμπρός στον ελεύθερο χώρο στο άλλο μισό του γηπέδου, με την  στον Ρονάλντο (Ρ) που  μπαίνει  (ο οποίος ο πλέον βγαίνει προς τα εμπρός μόνος ).




Ο Ρονάλντο είναι πιο γρήγορος και καλύτερος από ό, τι του αντίπαλο στο 1v1.  Ο Callejon έρχεται από
πίσω που μαρκαρεται από 1 αντίπαλο , τότε έχουν 2 καταστάσεις 1v1 οπως στο παρακάτω σχήμα.


Ο Ρονάλντο είναι πάρα πολύ γρήγορος και πάλι και παίζει την μπάλα στην  περιοχή του πέναλτι, όπου οι αμυντικοί τον κλείνουν. Πασάρει στον ερχόμενο Callejon τη φορά που φτάνει από πίσω  από την αντίθετη πλευρά και τελειώνει με την μία .Από τη στιγμή Alonso πέρασε την μπάλα στον Ροναλντο  η μπάλα μπήκε γκολ σε  8,9 δευτερόλεπτα.


ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;

 3 Ζώνες


Σκοπός:
Να αναπτύξει τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση από την πίσω  ζώνη  και εκμεταλλευόμενοι 1v1 και 2v2 καταστάσεις.

Περιγραφή
Σε μια περιοχή 60 μέτρα x 40 μέτρα, διαιρούμε το γήπεδο σε 3 ζώνες. Η κεντρική ζώνη είναι 8-10 μέτρα x 40 μέτρα και το 2 έξω από τις ζώνες είναι 25 μέτρα x 40 μέτρα.
Η πρακτική ξεκινά σε μια εξωτερική ζώνη με μία ομάδα να έχει την μπάλα στην κατοχή της , όπως και παραπάνω. Έχουμε 8 επιθετικούς (κόκκινοι) vs 6 αμυντικούς (λευκοί) και 1 ουδέτερο παίκτη (μπλε). Η κόκκινη ομάδα έχει 4 μέσους και 2 επιτιθέμενους μέσα σε αυτή τη ζώνη και 2 μπακ που κινούνται μόνο κατά μήκος των πλευρών (2 & 3). Η λευκή ομάδα έχει 4 αμυντικούς και 2 κεντρικούς μέσους (από το 4-2-3-1). Ο μπλε (ουδέτερος) παίζει με όποιον έχει στην κατοχή του την μπάλα. Στην κεντρική ζώνη έχουμε μια κατάσταση 1v1 και 2 στα πλάγια για την λευκή ομάδα που το μόνο που κάνουν κινούνται κατά μήκος των πλευρών. Στην άλλη εκτός της ζώνης έχουμε ένα 1v1 μεταξύ του λευκού και του κόκκινου παίκτη Νο9 v No 5.
Στην πρώτη ζώνη, η κόκκινη ομάδα έχει ως στόχο να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και παίρνουν 1 πόντο όταν συμπληρώσουν 6-8 περάσματα. Ο στόχος για της λευκή  ομάδας είναι να κλέψει την μπάλα και να περάσει γρήγορα στην κεντρική ζώνη για τον Νο 10. Ενας παίκτης επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην κεντρική ζώνη για να παρέχει γρήγορη υποστήριξη σε αυτόν και θα λάβει μια πάσα. Ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια θα κοιτάξει να κάνει το ίδιο και πάλι στην τελική ζώνη με τον επιθετικό (9). Οι 2 παίκτες πλευρά (7 & 11) παρέχουν υποστήριξη στην κεντρική ζώνη και την ζώνη τέλος, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.


Μόλις η μπάλα φθάσει στη  3ή ζώνη οι ρόλοι των 2 ομάδων αλλάζουν. Τώρα έχουμε την κατάσταση, όπως φαίνεται στην ακόλουθο παραπάνω σχήμα. Η πρακτική συνεχίζετε να πηγαίνει  τώρα στους λευκούς ως στόχο να διατηρήσει την κατοχή και να πάρει 1 βαθμό, όταν ολοκληρώνουν 6-8 περάσματα. Ο στόχος για την κόκκινη ομάδα είναι να κλέψει την μπάλα και να περάσει γρήγορα στην κεντρική ζώνη παίκτης του 10 κλπ

Κανόνες:

Η ομάδα που πηγαίνει από την άμυνα για την επίθεση έχουν 1-2 επαφές στις πρώτες 2 πρώτες ζώνες και έχουν απεριόριστες επαφές στην τελική ζώνη (εκτός από τους 2 παίκτες στα πλάγια  και τον ουδέτερο παίκτη που παίζουν με  όριο 1 ή 2 πάσες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου