Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΧΧΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΣΕΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΜΑ 

Ποιο κάτω θα σας παρουσιάσω μια άσκηση με πάσες που βασίζεται σε παιχνίδι από τα άκρα και που μπορούμε να την τοποθετήσουμε τόσο σε προθέρμανση άλλα και σε εκπαίδευση τεχνικής κυρίως.

Αρχική Τοποθέτηση παικτών.


 ΣΧ1


Περιγραφή:
Θα χρειαστούμε 6 κώνους για να δημιουργήσουμε το παραπάνω σχήμα σε απόσταση κάθε κώνου
 15 μ , και συμμετέχουν από 8 - 10 παίκτες.

Εκτέλεση:
Πρέπει να πούμε στους παίκτες μας ότι όπου δίνουν πάνε σε όλες τις εξελίξεις της άσκησης αλλά και να καταλάβουν ότι αυτό πρέπει να ακολουθείται και στον αγώνα.
Οι παίκτες Νο1 πασάρουν στον Νο2 και αυτός με δεξί πόδι πασάρει στον Νο3 ο οποίος οδηγεί την μπάλα στην άλλη πλευρά. Το ίδιο κάνει και η άλλη Ομάδα αλλά ο Νο3 πασάρει με το αριστερό.

Η άσκηση μετά απο 5-10' συνεχίζεται όπως ΣΧ2

ΣΧ 2

Όπως βλέπετε εδώ η διαφορά είναι ότι ο παίκτης Νο2 πασάρει μπροστά στον Νο 3 ο οποίος πρέπει να τρέξει και να προλάβει την μπάλα και να την οδηγήσει μέχρι απέναντι.

Ίδιος χρόνος με την άσκηση Νο1

ΣΧ3

Εδώ η άσκηση έχει ένα συνδυασμό 1-2 με τον Νο1 και Νο2 με πάσα ανάμεσα στους 2 κώνους που έχουμε τοποθετήσει προς τον Νο 3

Ιδιος χρόνος με την άσκηση Νο 1

ΣΧ 4

Εδώ προσθέτουμε στην μια πλευρά μια εστία με Τ/Φ ενώ στην άλλη 2 μικρές εστίες , στόχος του παίκτη Νο3 είναι να βάλει γκολ με την μία επαφή.

Σημεία προσοχής:
Δώστε βαρύτητα στην σωστή τοποθέτηση του σώματος για καλή πάσα , στην σωστή υποδοχή της μπάλα , αυστηρά σε κάθε πλευρά να χρησιμοποιούνε τα ανάλογο πόδι και πολύ βασικό την τ;ταχύτητα της  μπάλας αλλά και του παίκτη.

Καλή Διασκέδαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου