Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ANTOXH

Ποιό κάτω θα σας παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη προπόνηση Αντοχής που μπορείτε να χρησιμοποιήσεται  την τελευταία εβδομάδα πριν την αγωνιστική περίοδο άλλα και κατά την ημέρα της εβδομάδας που την αφιερώνεται στη  αντοχή των παικτών.
Όπως πάντα την αντοχή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εγώ αλλά και πολλοί προπονητές την συνδυάζουν με στοιχεία τεχνικής κυρίως άλλα βάζοντας και τακτικά στοιχεία.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ:

 


Σε χώρο 20 χ20 μ
Χωρίζουμε την Ομάδα σε 2 Ομάδες 
Ξεκινάνε οι παίκτες από τα σημεία Ο και Χ , τρέχουν στην ευθεία των κώνων και στην διαγώνια διαδρομή μπορούμε να συνδυάσουμε ασκήσεις όπως πλάγια βήματα , άνοιγμα κ.λ.π Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπάλα εκτελώντας (οδήγημα μπάλας στην ευθεία πάσα διαγώνια και άνοιγμα μέχρι τον κώνο)

Χρόνος : 5'

ΑΝΤΟΧΗ ΜΕ ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΣΠΡΙΝΤ:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
2 Ομάδες σε κάθε κώνους.
Η πρώτη Ομάδα (μπέ κώνοι) τρέχουν μέχρι το κέντρο και παραλαμβάνουν τις μπάλες και τις οδηγούν με διάφορους συνδυασμούς ως την άκρη της γραμμής τέρματος , σταματάνε την μπάλα και την συνέχεια μεταβιβάζουν πίσω στους άλλους 2 παίκτες οι οποίοι κοντρολάρουν και κάνουν το ίδιο , οι παίκτες αυτοί ξεκουράζονται μέχρι να ολοκληρώσει όλη η Ομάδα.
Η Δεύτερη Ομάδα οδηγεί την μπάλα ως το κέντρο σταματούν γυρίζουν την μπάλα στην αφετηρία και σπρινταρουν ως την γραμμή τέρματος.

4 επαναλήψεις

10'

Στοχος:
Τεχνική (Ντρίπλα) Αντοχή.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΗΤΗΤΑ


2 Ομάδες Χ και Ο
Ξεκινούν ταυτόχρονα ένας από κάθε ομάδα κάνοντας σπριντ γύρω από κάθε κώνο και τερματίζει πίσω 

Στόχος:
Ταχύτητα -Ευελιξία-Ανταγωνιστικότητα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ 


Χωρίζουμε τους παίκτες σε 7 V 7 με 1 Τ/Φ 
Οι παίκτες παίζουν ελεύθερα στο μισό του γηπέδου και στο άλλο μισό που δέχονται επίθεση παίζουν σε μαν του μαν έχοντας ο κάθε παίκτης συγκεκριμένο αντίπαλο.

Στόχος:
Γενική τακτική
Τακτική :ανεβάζουμε την ομάδα στην αντίπαλη περιοχή σαν Ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου