Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ 1V1

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια άσκηση ταχύτητας που όμως την έχω συνδιάσει με μονομαχία 1v1 ανάλογα με τις συνθήκες που παρουσιάζονται σε ένα αγώνα.
Τέτοιου είδος ασκήσεις είναι πολύ ρεαλιστικές για τους ποδοσφαιριστές και με συνδιασμούς γίνονται ακόμα καλύτερες.
Μπορούμε να σχεδιάσουμε πάρα πολλές παραλλαγές αρκεί να υπάρχει φαντασία και μεράκι για αυτό που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε.

Οργάνωση:
Χωρίζουμε το γήπεδο στην μέση που τοποθετούμε 2 εστίες με Τ/Φ σε κάθε γήπεδο.Δεξιά και αριστερά και κοντά στην μικρή περιοχή (5,5 μ) τοποθετούμε από ένα ποδοσφαιριστή διαφορετικής ομάδας με μπάλες. Στην μέση του γηπέδου έχουμε βάλει ένα κώνο σαν εκκίνηση των 2 παικτών που θα εκτελέσουν την άσκηση.
Από 6-12 παίκτες με 2 Τ/Φ

 


Εκτέλεση:
Με τον σφύριγμα του προπονητή οι παίκτες τρέχουν στην πλευρά της μεγάλης περιοχής και στην κατεύθυνση που θα τους υποδείξει ο προπονητής προσπαθώντας να σουτάρουν πρώτοι προς την εστία δεχόμενοι χαμηλή πάσα από τους παίκτες που βρίσκονται στην γραμμή του αουτ κάτω από την πίεση του αντιπάλου, στην συνέχεια αλλάζουν κατεύθυνση και προσπαθούν να τελειώσουν την φάση το ίδιο με την προηγούμενη άσκηση αλλά τωρα με κεφαλιά.
Όταν τελειώνουν το σετ οι παίκτες αυτοί πάνε στην γραμμή τέρματος και οι άλλοι 2 τοποθετούνται στο κέντρο για να συνεχιστεί η άσκηση.

Το πόσες επαναλήψεις αποφασίζει ο κάθε προπονητής ανάλογα την Ομάδα και την ένταση που έχει αποφασίσει για την Ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου