Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ U15

Θα σας παρουσιάσω μια ολοκληρωμενη προπονηση τεχνοτακτικης εκπαιδευσης για ακαδημίες και συγκεκριμένα για U 15 που έχει στοχο την ατομική τακτική με περασματα πίσω απο τον παίκτη , πριν ξεκινήσεται σας προτείνω να προειγηθεί ενα ζεσταμα τυπικό για αποφυγή  τραυματισμών.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ:
Κατοχή και μεγάλη μεταβίβαση και Transition παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Έχουμε 3 ομάδες των 5 παίκτες. Χωρίστε την περιοχή σε 3 ζώνες, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
Η ομάδα έχει στην κατοχή (μπλε) παίζουν μια μακρινή πάσα στην ομάδα με μαύρη φανέλα . Αυτή η ομάδα πρέπει να κάνει 5 περάσματα πριν  να περάσει πίσω στην μπλε ομάδα.
Η κίτρινη ομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει 2 παίκτες για να ασκήσουν πίεση στην κατάλληλη ζώνη, αλλά 3 παίκτες πρέπει να παραμείνουν στην μεσαία ζώνη που προσπαθεί νακλέψει την μπάλα.
Αν η αμυνόμενη ομάδα να κερδίσει την μπάλα, θα πρέπει να περάσει την μπάλα στην άλλη ομάδα και η ομάδα που έχασε την κατοχή πρέπει στη συνέχεια να εφαρμόσει πίεση (να γίνει η αμυνόμενη ομάδα).

Χρόνος: 20'.

Ειδικές Ασκήσεις:

 

Περιγραφή:
κεντρικοί αμυντικοί και επιθετικοί.
Α1: Οι παίκτες εκτελούν σκήπινγ 4 εώς 10 για 30''
Α2: Οι παίκτες πηδούν μετα 2 πόδια και στο τελευταίο αλμα κάνουν κεφαλιά στον παίκτη απέναντι που τους έχει πετάξει την μπάλα. 2 χ 10.
Μέσαίοι
Β: τρέχουν τροχάδην γυρω απο τους άλλους σταθμούς κάθε 30'' εκτελούν τροχάδην 15''.
Γ1: Ενας παίκτης τρέχει και ο δευτερος πρίν φτασει στο κέντρο του φωνάζει χρώμα κώνου και κάνει σπρίντ σε αυτόν.
Γ2: Ένας παίκτης οδηγεί γρήγορα την μπάλα και ο άλλος μετά απο 40μ του φωνάζει να σταματήσει την μπάλα και να ξαναξεκινήσει..

Χρόνος : 15'

1-2 με πέρασμα πίσω από την πλάτη:


 

Περιγραφή:
Χωρίζουμε 2 γήπεδα 10 χ15 και στις ακρες του τοποθετούμε 2 παίκτες.
Ο παίκτης 1 παίζει 1-2 με τον ΓΙ και παίζει και δίνει απέναντι στον παίκτη 3 οπού πάει ο παίκτης 2 είναι σε παθητική άμυνα. Οι 2 μεσαίοι παίκτες παίρνουν την θέση των μαύρων και η άσκηση συνεχίζεται.

Χρόνος:20'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου