Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ANTOXH

Yo - Yo Τεστ Αντοχής

Ο Γιο-Γιο Test αντοχής (συνεχής) είναι μια παραλλαγή της δοκιμής Μπιπ , μέρος της yo-yo σειρά δοκιμών που αναπτύχθηκε από το δανικό ποδόσφαιρο τον  φυσιολόγο Jens Bangsbo. Υπάρχουν δύο εκδοχές αυτής της δοκιμής: Επίπεδο 1 & 2 (για αρχάριους και προχωρημένους ). Η δοκιμή ένα επίπεδο είναι ουσιαστικά το ίδιο με το πρότυπο δοκιμής μπίπ . Το Επίπεδο 2 δοκιμή αρχίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα τρέχει και έχει διαφορετικά βήματα στην ταχύτητα . Υπάρχει επίσης μια διαλείπουσα μορφή της Yo-Yo δοκιμή , η οποία ενσωματώνει μια περίοδο αποκατάστασης μετά από κάθε 40 (2x20m) .
  • Σκοπός: Η δοκιμή αξιολογεί αερόβια αντοχή ενός ατόμου.
  •  Εξοπλισμός που απαιτούνται: Flat, αντιολισθητική επιφάνεια, κώνοι,μεζούρα, προ-ηχογραφημένων ήχου cd ή mp3 ( cd player, φύλλα καταγραφής.
  •  Διαδικασία: Κώνοι χρησιμοποιούμε για να ξεχωρίζουν δύο γραμμές 20 μέτρα μεταξύ τους, όπως φαίνεται στο διάγραμμα (Επίπεδο 1). Οι Αθλητές ξεκινούν με τα πόδια τους πίσω από μία από τις γραμμές, και να αρχίσουν να τρέχουν όταν λαμβάνουν σχετικές οδηγίες. Συνεχίζουν να τρέχουν μεταξύ των δύο γραμμών, και γυρνάνε όταν σηματοδοτείται από τα καταγεγραμμένα ηχητικά σήματα. Μετά από κάθε λεπτό ή έτσι, ο ρυθμός γίνεται πιο γρήγορα. Αν η γραμμή δεν έχει επιτευχθεί εγκαίρως το θέμα πρέπει να τρέξει με την σειρά του γραμμή και να προσπαθήσει να καλύψει τη διαφορά με το ρυθμό μέσα σε 2 πιο «μπιπ». Η δοκιμή σταματά αν ο αθλητής αδυνατεί να καλύψει τη διαφορά με το ρυθμό κατά τα δύο άκρα.
  •  παραλλαγές: Υπάρχουν δύο εκδόσεις αυτού του τεστ: Επίπεδο 1 & 2. Η δοκιμή ένα επίπεδο είναι ουσιαστικά το ίδιο με το πρότυπο δοκιμής μπιπ . Το Επίπεδο 2 δοκιμή αρχίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργίας και έχει διαφορετικές προσαυξήσεις στην ταχύτητα.
  •  βαθμολόγησης: Το σκορ του αθλητή είναι η συνολική απόσταση που διανύθηκε με την καταγραφή.
  • Αξιοπιστία: Η αξιοπιστία θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρά η δοκιμασία και η προηγούμενη πρακτική που επιτρέπεται για τα θέματα.   
  • Διάλειμα: 5'' για το επέιπεδο 1& 2 και 10'' για την διαλείπουσα μορφή.
  

          
  •  Διαδικασία για Διαλείπουσα Μορφή : Οι κώνοι χρησιμοποιούνται για να επισημάνετε τις τρεις γραμμές, σύμφωνα με τον παραπάνω διάγραμμα? 20 μέτρων και 5 μέτρα  χώρια. Ο ποδοσφαιριστής ξεκινά ή πίσω στη μεσαία γραμμή, και αρχίζει να τρέχει 20 m όταν λαμβάνει σχετικές οδηγίες από το cd ή με σφύριγματα του προπονητή. Ο παίκτης γυρίζει στον κώνο πάλι πίσω. Υπάρχει μια ενεργή περίοδο ανάκαμψης (5 και 10 δευτερολέπτων αντίστοιχα για τις εκδόσεις αντοχή και την ανάκτηση της δοκιμής) παρενέβη ανάμεσα σε κάθε μέτρο 20 (έξω και πίσω) λεωφορείο, κατά την οποία ο παίκτης  πρέπει να περπατήσει ή να κάνετε τζόκινγκ γύρω από το άλλο κώνο και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Μια προειδοποίηση δίνεται όταν ο παίκτης δεν ολοκληρώσει μια επιτυχημένη προσπάθεια  πίσω στο προκαθορισμένο χρόνο, ο παίκτης έχει αφαιρεθεί την επόμενη φορά που δεν μπορέσει να ολοκληρώσει.

  • βαθμολόγησης: Το σκορ του αθλητή είναι η συνολική απόσταση που διανύθηκε  με την καταγραφή. Το Yo-Yo διαλείπουσα εξέταση διαρκεί συνήθως μεταξύ 6-20 λεπτά για το επίπεδο 1 και μεταξύ 2-10 λεπτά για το επίπεδο 2.
  •  Οι συμμετέχοντες στην δοκιμή αυτή έχούν μόλις 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα μετά από κάθε 40 (2 x 20 τρεξίματα m), με την ταχύτητα να  αυξάνεται κατά διαστήματα . Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Yo-Yo  Test Recovery: το επίπεδο ή το στάδιο 1 δοκιμή αρχίζει στα 10 km / h και το επίπεδο ή το στάδιο 2 δοκιμή αρχίζει στα 13 km / hr.  
  •  Παρακάτω είναι τα επίπεδα, ταχύτητες και συσσωρευμένη αποστάσεις για το Yo-Yo Test Recovery Περιοδικά 1. Τα αποτελέσματα μπορούν να δοθούν ως η συνολική απόσταση που καλύπτεται, τον αριθμό επίπεδο που έχει επιτευχθεί, ή το επίπεδο ταχύτητας.
Πίνακες με την Βαθμολόγηση μπορείτε να δείτε στην σελίδα του TopendSports


   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου