Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Παιχνίδι  3 v 3 με 2 Τερματοφύλακες 

Σχ.1

Σε αυτή την άσκηση εκτός από την κατοχή που εκπαιδεύονται οι παίκτες έχουμε και μια ενεργητική άσκηση για τους τερματοφύλακες που πρέπει να υποστηρίζουν 2 εστίες ο κάθε ΄νας , και να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις της αντίπαλης ομάδος ώστε να έχουν προλάβει να επιλέξουν την σωστή εστία υπεράσπισης.


Οργάνωση:
Χώρος  40 χ 30 μ , 4 εστίες 2 σε κάθε πλευρά με διαστάσεις εστίας 5 μέτρα

 Σχ.2

Βλέπετε στο Σχ2 ότι ο Τ/Φ έχει μετακινηθεί από το κέντρο στην δεξιά πλευρά που η κίτρινη Ομάδα έχει πάει να σημειώσει γκολ.

 Σχ.3

Βλέπετε στο Σχ.3 την περίπτωση που η κίτρινη ομάδα αλλάξουν πλευρά στην μπάλα ο Τ/Φ πρέπει γρήγορα να μετακινηθεί στην άλλη εστία πριν σκοράρει ο αντίπαλος παίκτης.

Αυτή η άσκηση είναι πολύ κουραστική για τον Τ/Φ γιατί έχει αρκετές ταχύτητες , όμως η η σημασία της άσκησης είναι να υπάρχει επικοινωνία τερματοφύλακα και συμπαικτών του ώστε οι αμυντικοί να πρεσάρουν τους επιθετικούς στην πλευρά που ο Τ/Φ βρίσκεται και να μην τους αφήνουν να αλλάζουν συχνά πλευρές όπως Σχ.4

 Σχ.4

Η παραπάνω άσκηση μπορεί να γίνει και σε άλλες καταστάσεις όπως 4V4, 5v5 κ.λπ
Ο χρόνος μπορεί να είναι ανάλογα με το τι πρέπει να προπονήσουμε τους μέσα παίκτες αλλά και τι καταστάσεις έχουμε δημιουργήσει στα τετράγωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου