Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

Συναρμογή με σέντρα και τελείωμα

Σήμερα σας παραθέτω μια άσκηση συναρμογής και ευελιξίας έχοντας προσθέσει και λίγα σπριντ και εκρηκτικότητα  Κατά την διάρκεια της άσκησης οι παίκτες θα είναι σε ζεύγη ως επιθετικοί και είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν εκρηκτικά και να κινούνται χιαστή προκειμένου να πετυχαίνουν γκολ.
Απαιτείται τουλάχιστον 10 παίκτες και 1 Τ/Φ .Τα μικρά σπριντ , η ευκινησία οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης σε αυτή την άσκηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αναερόβιας αντοχής των παικτών

Οδηγείς



Βάζουμε μία σκάλα μπροστά από κάθε παίκτη στις πλάγιες γραμμές (ΔΕ , ΑΡ) 25 μέτρα πριν την γραμμή του άουτ. 2 κώνους στο κέντρο και 30 μέτρα μπροστά από το τέρμα οπού τοποθετούνται σε ζευγάρια οι επιθετικοί μας. Χωρίζουμε τις μπάλες στις 2 πλευρές  στην μέση  του κόρνερ και της μεγάλης περιοχής ομοιόμορφα.
Αρχίζουμε από τα δεξιά εκτελώντας ασκήσεις στην σκάλα ο παίκτης ΔΕ παράλληλα με το ξεκίνημα και αφού έχει μπει στην σκάλα οι 2 επιθετικοί ξεκινούν να κάνουν σπριντ κάνοντας χιαστή μέσα στην μεγάλη περιοχή και δέχονται την σέντρα που πρέπει να τελειώσουν την φάση όπως φαίνεται στο σχ.


Οι παίκτες πρέπει να επικοινωνούν μαζί τους για να γνωρίζουν ποιος θα πάει πρώτος στην μπάλα και και που θα πάνε ο ένας μπροστά ο άλλος ποιο πίσω κ.λ.π . Μόλις τελειώσει η άσκηση εκτελούν οι επιθετικοί εκτελούν σπριντ 20 μέτρα και ξεκινάει η άσκηση από την αριστερή πλευρά με τους επόμενους  επιθετικούς.

Στο επόμενο σχήμα σας δείχνω πως πάνε και πως φεύγουν οι επιθετικοί με σπριντ.


Χρόνος άσκησης 4 λεπτά και μετά αλλαγή θέσεων. 
Η άσκηση μπορεί να εξελίχθη και με 1 ή 2 αμυντικούς με παθητική ή ενεργητική άμυνα για καταστάσεις αγώνα ώστε οι επιθετικοί και οι ακραίοι να υπολογίζουν τον κατάλληλο χρόνο σέντρας και τελειώματος θέσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου