Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ-ΚΑΤΟΧΗ-ΑΝΤΟΧΗ

Ανάπτυξη κατοχής και αντοχής με στοιχεία Συναρμογής και ευκινησίας

Η άσκηση αυτή αφορά στη διατήρηση κατοχής της μπάλας όταν ο παίκτης κινήται σε περιορισμένο χώρο . Για να γίνει ποιο δύσκολη και ρεαλιστική έχω προσθέσει και ασκήσεις συναρμογής και ευκινησίας .Η πρακτική αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης στην κατοχή και στην ανάπτυξη της αντοχής.

Θα έχουμε τρεις ομάδες , κάθε μία θα αποτελείτε από τέσσερις παίκτες . Δύο Ομάδες θα διαγωνίζονται σε ένα παιχνίδι 4 v 4 κατοχής με όρους. Η τρίτη ομάδα θα εκτελεί τεχνικές ασκήσεις γύρω από το παιχνίδι των άλλων.

Ρύθμιση και Οδηγίες:




Κατοχή:
Η κατοχή γίνεται σε ένα χώρο 20 χ 20 μέτρα.
Δύο Ομάδες συμμετέχουν για την κατοχή μπάλας . Ανάλογα με το επίπεδο παικτών βάζω περιορισμούς , 1 επαφή 2 επαφές κ.λ.π. Εαν κάποιος παίκτης κάνει περισσότερες επαφές την μπάλα την παίρνει η αντίπαλη Ομάδα.
Νικήτρια Ομάδα με ένα πόντο κάθε φορά είναι αυτή που κάνει 6 μεταβιβάσεις συνεχόμενες .

Οργάνωση:
Η Άσκηση τεχνικής γίνεται περιμετρικά . Κάθε παίκτης έχει μια μπάλα και ξεκινάει σε διαφορετική θέση , η άσκηση τεχνικής , συναρμογής γίνεται δεξιόστροφα.

Σταθμός 1ος
Σε αυτό το σταθμό ο παίκτης με την μπάλα πασάρει παράλληλα στην σκάλα σημαδεύοντας την 
σημαία και πρέπει να περάσει την σκάλα με τα πόδια ψηλά εναλλάξ και να προλάβει την μπάλα πριν φτάσει στην σημαία. Προχωράει στον επόμενο σταθμό.

Σταθμός 2ος
Εδώ ο παίκτης πρέπει να ντριπλάρει την μπάλα όσο το δυνατός γρηγορότερα γύρω από την εξωτερική πλευρά κάθε κώνου , για να αλλάξει κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσει μόνο το πέλμα του ποδιού.

Σταθμός 3ος
Ίδια με τον 1ο σταθμό.

Σταθμός 4ος
Ιδια με τον 2ο σταθμό αλλά στην αλλαγή κατεύθυνσης της μπάλας χρησιμοποιεί το εξωτερικό του ποδιού.

Χρόνος:
Η άσκηση κρατάει 3 λεπτά . Οταν ο χρόνος τελειώνει μία Ομάδα που έκανε κατοχή πάει για τεχνική και η άλλη περνάει για κατοχή. Αυτό κρατάει μέχρι και οι τρείς Ομάδες ολοκληρώσουν την άσκσηση 3 φορές.

Παραλλαγή:
Μπορείτε να βάλλεται διαγωνισμό ότι η Ομάδα που κερδίζει στην κατοχή μένει μέσα για κατοχή και δεν περνάει στην συναρμογή αντοχή, αυτό θα αυξήσει την πίεση γιατί οι παίκτες χαίρονται περισσότερο με το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου