Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρωμένη Προόνηση

Ανάπτυξη Επίθεσης και στυλ παιχνιδιού.
Προθέρμανση

Χώρος 10χ10
6v2



Άσκηση 1η

Aνάπτυξη με συνδυασμούς και τρίγωνα. Χρησιμοποιήστε ένα χώρο (20 x 20) ή να προσαρμοστεί ανάλογα με την ποιότητα της ομάδας), δύο μπάλες  και τουλάχιστον 8 παίκτες. Ο Προπονητής μπορεί  να δημιουργήσει δύο χώρους ή να προσθέσει παίκτες σε σταθμούς γωνία εάν χρησιμοποιεί ένα χώρο για 16 players.



O παίκτης A περνάει την μπάλα στο Β. Ο Β δέχεται την μπάλα, περνάει στον Γ και κινείται προς τα έξω του κώνου. Παίκτης C παίζει ένα σύντομο συνδυασμό με το Β πριν από την οδήγηση προς τα εμπρός με την μπάλα προς παίκτης παίκτες Δ. Δύο παίκτες πρέπει να είναι πάντα από εκεί που ξεκινάει η άσκηση με την μπάλα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και 3 αμυντικούς για να υπάρχει παθητική και στην συνεχεία ενεργητική άμυνα στην άσκηση όπως παρακάτω.



2η Ασκηση


Τρείες Ομάδες (Δύο ομάδες των έξι παίκτες, μία ομάδα από τέσσερις βασικούς παίκτες - συνήθως δημιουργικοί μέσοι).

Γήπεδο 25χ40 μ



Η μία Ομάδα των έξι παικτών γίνονται αμυντικοί (Ασπροι) ενώ η δευτερη Ομάδα των 6 παικτών ειναι εξωτερικά για στηρίγματα της κόκκινης ομαδας που είναι οι επιθετικοί .

Στόχος είναι να οικοδομήσουμε το παιχνίδι στο μισό με μία  7x3 κατάσταση (τέσσερους κίτρινους, τρείς κόκκινους). Οι παίκτες παίζουν σύντομους συνδυασμούς με τους δύο κεντρικούς  κόκκινους παίκτες .

Ενθαρρύνουμε το παιχνίδι κατοχής πού παίζεται σύντομα, . Όταν γίνετε αυτό, ενθαρρύνουμε  τους παίκτες για να παίξουν προς τα εμπρός περνώντας  στο άλλο μισό και στον παίκτη-στόχο με το παιχνίδι να περνά στο αλλο μισό του γηπέδου και με 2 μεσαίους παίκτες πάλι.

3η Ασκηση

5v5 με 2 Τ/Φ και 2 στηρίγματα για κάθε Ομάδα



Στο μισό γήπεδο και χωρισμένο στην νοητή ευθεία των μεγάλων περιοχών σχεδιάζουμε ένα γήπεδο.
Οι Ομάδες παίζουν με τρεις επαφές και με την βοήθεια των στηριγμάτων.Προσπαθούν να δημιουργήσουμε καταστάσεις 3v2 όπως παραπάνω σχήμα

Παιχνίδι
7v7 με 2 ουδέτερους παίκτες



Δημιουργούνται καταστάσεις 7 v9
Μεγάλη προσοχή στις γρήγορες μεταβιβάσεις σε συνεργασία με τους 2 ουδέτερους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου